Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Personlig side til Roald Bahr

Detaljer om forsker: Roald Bahr

Portrett av Roald Bahr

Roald Bahr

MD PhD

roald.bahr@nih.no

23 26 23 02 / 91 58 99 12

CV

Roald Bahr (født 25. juli 1957) er professor i idrettsmedisin og leder for Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole.

Bahr er også sjefslege ved Olympiatoppen og leder for Aspetar Sports Injury & Illness Prevention Programme. Bahr er lege og har doktorgrad i idrettsmedisin fra Universitetet i Oslo i 1991. I 2008 ble han valgt inn som medlem av IOCs medisinske komités Medical & Scientific Expert Group. Bahr er autorisert som Idrettslege av Norsk Idrettsmedisinsk Forening (NIMF), og er fellow i American College of Sports Medicine. Han er landslagslege for Norges volleyballforbund med ansvar for landslagene i sandvolleyball.

Bahr har tidligere vært leder for Nasjonalt råd for fysisk aktivitet, Norsk idrettsmedisinsk forening og FIVBs (det internasjonale volleyballforbundet) medisinske komité. Bahr har publisert mer enn 350 originale forskningsartikler, oversiktsartikler og bokkapitler, i tillegg til en rekke bøker. Tjueni av hans studenter har fullført sin doktorgrad, og for tiden er Bahr veileder for 7 PhD-studenter. Professor Bahr er hovedredaktør for den anerkjente “IOC Manual of Sports Injuries” (“Idrettsskader” på norsk), som er utgitt på sju språk, samt for den nye “Handbook of Sports Injury Prevention”, oversatt til 4 språk. I oktober 2008 på Buckingham Palace ble professor Bahr tildelt the Prince Philip Medal for sitt bidrag for å fremme medisinsk kunnskap innen idrettsmedisin. Medaljen ble utdelt av Hans Kongelige Høyhet Prins Philip, Hertugen av Edinburgh.

Bahr ble i januar 2016 også tildelt Nordiska Medicinpriset 2015 på 1 mill SEK for sin forskning innen idrettsmedisin og fysisk aktivitet, delt med hans kollega Lars Engebretsen og professor Jon Karlsson, Sverige og Michael Kjær, Danmark. Professor Roald Bahr er også tidligere landslagsspiller (58 landskamper) og –trener i volleyball. Han er gift og har tre barn.

Prosjekter

Publikasjoner