Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Personlig side til Thor Einar Andersen

Detaljer om forsker: Thor Einar Andersen

Portrett av Thor Einar Andersen

Thor Einar Andersen

MD PhD

thor.einar.andersen@nih.no

CV

Thor Einar er professor ved Senter for idrettsskadeforskning, Seksjon for idrettsmedisin ved Norges idrettshøgskole. Han spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering, autorisert idrettslege NIMF, utdannet fysioterapeut og har mastergrad i helseadministrasjon og ledelse. Han er medisinsk leder og overlege ved Idrettens helsesenter, heleid datterselskap til Norges fotballforbund (NFF). Thor Einar er medisinsk fagansvarlig i NFF og var lege for A-landslaget i fotball for herrer i perioden 2002-2014. Han har tidligere sittet flere år i styret for Norsk idrettsmedisinsk forening. Thor Einar var fra 1. november 2019 til 1. mars 2021 i  permisjon fra Senter for idrettsskadeforskning, Seksjon for idrettsmedisin, Norges idrettshøgskole for å være leder av avdeling for Idrettsmedisin ved Aspetar Orthopaedic & Sports Medicine Hospital i Doha, Qatar. Fra 2020 er han medlem av FIFAs medisinske vitenskapelige komite.

Thor Einar har vært leder i fotballgruppen i Nordstrand IF fra 2012-2017 og styremedlem i hovedstyret fra 2002-2019. Thor Einar er ansvarlig for fotballskadeforskningen ved Senter for idrettsskadeforskning. Hans forskningsaktivitet er rettet mot årsaker til og skademekanismer for fotballskader og forebygging av disse.

Thor Einar har to seriemesterskap i fotball for IK Start i 1978 og 1980 og har spilt på yngre aldersbestemte landslag opp til U-23 landslaget.

Prosjekter

Publikasjoner