Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Personlig side til Grethe Myklebust

Detaljer om forsker: Grethe Myklebust

Portrett av Grethe Myklebust

Grethe Myklebust

Fysioterapeut PhD

grethem@nih.no

23 26 23 70

CV

Grethe Myklebust er fysioterapeut og professor  ved senter for idrettsskadeforskning, institutt for idrettsmedisinske fag ved Norges Idrettshøgskole.

Grethe er autorisert idrettsfysioterapeut FIA. Hun har tyve års erfaring som fysioterapeut for kvinnelandslagene i håndball, fotball og sandvolleyball landslagene. Hun har deltatt i helseteamet under OL i Seoul og Sydney.

Grethe har mange års erfaring som styremedlem i Faggruppen for Idrettsfysioterapi (FIA) hvorav flere år som nestleder. Hun har vært medlem av medical commision i det internasjonale håndballforbundet (IHF) i to år. Vært mangeårig medlem av ACL study group. Hun ferdigstilte sin doktorgrad i 2003 (Prevention of ACL injuries in handball, from Injury to Prevention”). Hennes forskningsaktivitet er primært rettet mot skader i håndball og fotball, spesielt skulder, kne- og ankelskader, samt forebygging og implementering av disse.

Hun har vært med på utviklingen av nettsiden www.skadefri.no samt appene Get Set Train Smarter og Skadefri. Myklebust er sentral i senterets formidlingssatsning og bruker mye tid på formidling av kunnskap om forebygging av idrettsskader i inn- og utland. Hun er involvert i flere store prosjekter innen håndball og fotball på elite og juniornivå, og samarbeider tett med Norges Håndballforbund for å utvikle trenernes kompetanse når det gjelder forebygging av idrettsskader.

Prosjekter

Publikasjoner