Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Personlig side til Arnhild Bakken

Detaljer om forsker: Arnhild Bakken

Portrett av Arnhild Bakken

Arnhild Bakken

Fysioterapeut PhD

phbakken@hotmail.com

CV

Arnhild forsvarte sin doktorgradsavhandling i august 2018 med doktorgradsprosjektet «Verdien av helseundersøkelse (screening) av elite fotball spillere med et fokus på muskel-og skjelettscreeningen. Dette prosjektet var i samarbeid med senter for idrettsskadeforskning og Aspetar Orthopaedic and Sports Medicine Hospital i Doha, Qatar. Prosjektet ble utført ved Aspetar sykehus i perioden 2013-2016 og avsluttet ved senter for idrettsskadeforskning og Norges idrettshøgskole.

Arnhild er utdannet fysioterapeut fra Queen Margaret University College i Edinburgh, Scotland (2003) og avsluttet sin mastergrad i idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøgskole i 2011. Som masterstudent var Arnhild tilknyttet et prosjekt ved Senter for idrettsskadeforskning hvor hun utførte en videoanalyse av skademekanismene i World Cup snowboardcross.

Arnhild har bred erfaring som fysioterapeut fra Scotland (2003-2006) og Norge hvor hun jobbet mye med rehabilitering av ortopediske traumer. Gjennom doktorgradsprosjektet har Arnhild vært involvert i screening og testing av idrettsutøvere i Qatar. Arnhild er selv tidligere aktiv langrennsløper og håndballspiller.

Arnhild er nå ansatt som forskningskoordinator ved Medisinsk klinikk på Oslo Universitetssykehus, Ullevål.

Prosjekter

Publikasjoner