Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Personlig side til Arnhild Bakken

Detaljer om forsker: Arnhild Bakken

Portrett av Arnhild Bakken

Arnhild Bakken

Stipendiat

arnhild.bakken@nih.no

CV

Arnhild er stipendiat ved senter for idrettsskadeforskning og Aspetar Orthopaedic and Sports Medicine Hospital i Doha, Qatar. Hun ble ansatt ved Aspetar sykehus i 2013 for å jobbe med doktorgradsprosjektet «Verdien av helseundersøkelse (screening) av elite fotball spiller – et fokus på muskel-og skjelettscreeningen». Prosjektet er i samarbeid med senter for idrettsskadeforskning og Aspetar sykehus. Arnhild flyttet hjem i november 2016 for å avslutte doktoravhandlingen ved senter for idrettsskadeforskning og Norges idrettshøgskole.

Arnhild er utdannet fysioterapeut fra Queen Margaret University College i Edinburgh, Scotland (2003) og avsluttet sin mastergrad i idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøgskole i 2011. Som masterstudent var Arnhild tilknyttet et prosjekt ved Senter for idrettsskadeforskning hvor hun utførte en videoanalyse av skademekanismene i World Cup snowboardcross.

Arnhild har bred erfaring som fysioterapeut fra Scotland (2003-2006) og Norge hvor hun jobbet mye med rehabilitering av ortopediske traumer. Gjennom doktorgradsprosjektet har Arnhild vært involvert i screening og testing av idrettsutøvere i Qatar.

Arnhild er selv tidligere aktiv langrennsløper og håndballspiller.

Prosjekter

Publikasjoner