Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Verdensnyhet www.skadefri.no

Verdensnyhet www.skadefri.no

Introduksjon

Torsdag 8. mai lanserer Senter for idrettsskadeforskning sine nye internettsider "Skadefri". Frontfigurene er Kjetil Andre Aamodt, Gro Hammerseng og Ole Gunnar Solskjær, som gjennom en interaktiv design understreker hvor viktig det er for unge utøvere å satse på riktig trening.

SKADEFRI! er utviklet for å gi norsk idrett på alle nivå lett tilgang på oppdatert informasjon om idrettsskader – med vekt på øvelsesprogram og andre tiltak for å forebygge de mest vanlige og mest alvorlige skadene.

 

Sidene inneholder også et vell av informasjon for den som er på jakt etter å lære mer om de vanligste skadene som skjer i forbindelse med idrett og fysisk aktivitet.

 

Hovedmålgruppen er alle aktive, trenere, ledere og foreldre i norsk idrett. Målet med de nye sidene er å nå frem til utøvere og trenere med praktisk, brukerrettet informasjon; treningsprogrammer og praktiske tips.

 

Sidene fokuserer særlig på de tre store - fotball, håndball og alpint – som i kraft av sin utbredelse til sammen står for mer enn halvparten av alle behandlingstrengende idrettsskader i Norge.

 

I tillegg til undersidene om fotball, håndball og alpint, er det også mulig å klikke på strekmannen til høyre på forsiden, hvor der er informasjon om de viktigste skadetypene og hvordan disse kan forebygges. Sidene gir også informasjon om behandling, for å gi et tilbud til dem som kommer inn for å lese om skader de har pådratt seg (og kanskje inspirere til forebygging i neste omgang).

 

Kom og besøk oss på www.skadefri.no fra 8. mai!