Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Verdenseliten møtes i Monaco

Verdenseliten møtes i Monaco

Introduksjon

Torsdag 7. april åpnet Prins Albert II av Monaco “The IOC World Conference on Prevention of Injury & Illness in Sport". Norske forskere gjorde seg gjeldene.

I mektige Grimaldi Forum, midt i vakre Monaco, gikk startskuddet for en konferansen som samler verdens ledende forskere og klinikere innen idrettsmedisin.

 

Det ble en storslagen åpning der Prins Albert II og formannen i IOCs medisinske komité Arne Ljungqvist talte til delegatene. 

 

 

 

 

Norske forskere sentrale

Tett på tusen fagfolk fra hele verden møtes for å presentere sin forskning, og for å lære av hverandre. 13 forskere tilknyttet Senter for idrettsskadeforskning står på programmet.

 

Først ut var Agnethe Nilstad og Tonje Flørenes med sine foredrag om henholdsvis screening av kvinnelige elitefotballspillere for knevalgus og skader blant utøverne i forskjellige nordiske grener.

 

Grethe Myklebust holdt workshop om forskjellige utfordringer knyttet til  korsbåndsskader, og Hilde Moseby Berge fulgte opp senere fredagen med et foredrag om blodtrykk og hjertestørrelse blant norske elitefotballspillere.

 

Flere av “våre” presenterte også sin forskning gjennom plakatpresentasjoner, deriblant John Bjørneboe med prosjektet om skadeforekomsten i den norske eliteserien i fotball.

 

 

Kun de beste

– Programmet er blitt til ved at forskere fra hele verden har sendt inn forslag om tema og forelesere, og nåløyet er trangt. Men resultatet er blitt fremragende, sa lederen for den vitenskapelige komitéen, professor Roald Bahr, da programmet var klart.             

 

Et bredt spekter av tema dekkes i løpet av de tre dagene i Monaco, og det er også invitert 94 foredragsholdere. En veritabel smeltedigel av forskere fra hele verden har en unik sjanse til å dele og ta del i egen og andres forskning.

 

Teamaene på kongressen spenner vidt; alt fra problematikken ved plutselig hjertestans på idrettsbanen til risikofaktorer for ankelskader.

 

Fredag 8. april holdt seniorforsker ved Senter for Idrettsskadeforskning Tron Krosshaug et av hovedforedragene på kongressen. Det kan du lese mer om her.