Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Stor internasjonal pris til Arnlaug Wangensteen

Stor internasjonal pris til Arnlaug Wangensteen

Introduksjon

Senter for idrettsskadeforskning var sterkt representert under den første verdenskongressen i idrettsfysioterapi i Bern. Temaet var "Return to Play".

Den første verdenskongressen i idrettsfysioterapi gikk av stabelen i Bern, Sveits 20.-21.november. Temaet for kongressen var retur til idrett, eller «return to play (RTP)», derav det offisielle kongressnavnet «RTP 2015». Over 800 påmeldte, i all hovedsak fysioterapueter, kunne glede seg over en svært velorganisert konferanse med høy internasjonal standard, ledet av SPORTFISIO (Swiss Sports Physiotherapy Association (SSPA)), i samarbeid med IFSPT (the International Federation of Sports Physical Therapy) og BJSM (British Journal of Sports Medicine).

Pris til Arnlaug Wangensteen

I regi av IFSPT ble det også delt ut pris til beste innsendte posterabstract, hvor den utkårede vinneren holdt et 10-minutters prisforedrag etterfulgt av prisoverrekkelse. Av 60 innsendte og godkjente posterabstracts, stakk Arnlaug Wangensteen, stipendiat ved Senter for Idrettsskadeforskning på Norges Idrettshøgskole og Aspetar, av med seieren.

Prisforedraget med tittelen: “MRI does not add value to patient history and clinical examination in predicting time to RTP after acute hamstring injuries” var basert på en studie nylig publisert I BJSM, hvor Arnlaug og medforattere viste at tilleggsverdien av MR for å anslå tid til retur til idrett etter akutte hamstringsskader, utover anamnese og kliniske undersøkelser alene, er svært begrenset. 

Les mer om dette spennende prosjektet her.

Senter for idrettsskadeforskning godt representert

En rekke anerkjente forskere og fysioterapeuter presenterte evidensen for kriterier og retningslinjer for retur til idrett innenfor ulike områder og belyste utfordringer knyttet til bestemmelsesprosessen om å klarere utøvere for retur til idrettsdeltagelse etter en skade.

Håvard Moksnes og Ben Clarsen fra Senter for Idrettsskadeforskning bidro også sterkt med sine glitrende foredrag om henholdsvis funksjonelle tester og kriterier for retur til idrett etter korsbåndskade og retur til idrett etter belastningsskader blant idrettsutøvere.

Håvard og Ben klinket også til med to spennende og klinisk relevante casepresentasjoner, hvor de tok for seg hvordan tilnærmingen til retur til idrett etter belastningsskade kan variere/være svært forskjellig avhengig av alder og nivå hos den enkelte utøver 

Link til programmet i Bern (pdf).

Den neste verdenskongressen i idrettsfysioterapi avholdes i Belfast i oktober 2017 – hold av datoen!