Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Spesialutgave "Vancouver Olympic issue"

Spesialutgave "Vancouver Olympic issue"

Introduksjon

Med kun en måned igjen til starten på de Olympiske Vinterlekene i Vancouver 2010, rettes fokus i dette tidsskriftet mot medisinske tiltak for å fremme idrettsutøveres helse.

The British Journal of Sports Medicine (BJSM) kommer i samarbeid med den Internasjonale Olympiske Kommite (IOC) til å gi ut 4 spesialnumre årlig, dedikert til forebygging av idrettsskader og beskyttelse av utøverens helse.

 

Den andre utgaven av British Journal of Sport Medicine´s spesialnummer ble sluppet ut i desember.

 

Et høydepunkt i denne utgaven er en norsk undersøkelse: Skaderisiko, skadetyper og skadens alvorlighetsgrad blant World Cup alpinister.

I samarbeid med FIS har Flørenes og medarbeider fra Senter for idrettsskadeforskning gjennom

to års omfattende skaderegistrering i World Cup avdekket at skaderisikoen på verdens beste skikjørere er høy og høyere enn forventet.

 

Andre artikler i spesialheftet omhandler skaderisiko i vinteridrettene skihopp, ishockey og snowboard, og hvordan man kan tilnærme seg effektive skadeforebyggende og helsefremmede tiltak. 

 

Prof. Roald Bahr har i sin artikkel satt fokus på nye forskningstilnærminger for å utvikle nye og mer passende metoder for å registrere belastningsskader i idrett.

 

Redaktørene for spesialutgavene til BJSM er prof. Lars Engebretsen, Head of Scientific Activities i IOC og medleder av Senter for idrettsskadeforskning, og Kathrin Steffen.

 

Les introduksjonsartikkelen.