Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Spesialutgave i British Journal of Sports Medicine; "Youth Olympic Games"

Spesialutgave i British Journal of Sports Medicine; "Youth Olympic Games"

Introduksjon

Med vinterlekene i Vancouver friskt i minnet, er forberedelsene til de Olympiske sommerlekene i London i 2012 allerede godt i gang. Men først kan vi derimot glede oss til de første olympiske leker for ungdommer som avholdes i august i år i Singapore.

Den 4. utgaven av BJSM´s spesialnummer som utgis i samarbeid med den Internasjonale Olympiske Komité (IOC) er akkurat sluppet ut og dedikert til ”Youth Olympic Games”.

 

En av de store utfordringene utøverne vil møte både i London OL og under Ungdoms-OL i Singapore, er at lekene avholdes midt i Ramadan, muslimenes fastemåned.

 

Mange av artiklene i denne utgaven vil problematisere utfordringene utøverne vil stå ovenfor; kombinasjonen av faste og idrettslige prestasjoner på toppnivå.

 

Vi husker alle diskusjoner om turnere eller fotballspillere som synes å være for unge eller eldre enn passet deres tilsier. Et høydepunkt i dette spesialheftet er resultatet fra et konsensusmøte i regi av professor Lars Engebretsen og IOC.

 

Under premisset av å ivareta den unge utøvers helse i aldersbestemte mesterskap, har 15 forskere fra ulike land utarbeidet en konsensusuttalelse og diskutert metoder for hvordan den kronologiske alderen til utøvere i vekst kan fastslås.

 

Les den avsluttende rapporten.

 

En annen artikkel i denne utgaven oppsummerer dagens kunnskap om skaderisikoen til unge toppidrettsutøvere (14-18 år) og avdekker manglende kunnskap om så å si alle idretter som står på programmet i sommerens Ungdoms-OL.

 

Redaktørene for spesialutgavene til BJSM er Lars Engebretsen, Head of Scientific Activities i IOC og Kathrin Steffen.

 

Les introduksjonsartikkelen om Ramadan og Sport.