Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Spesialnummer om kvinnefotball publisert i British Journal of Sports Medicine

Spesialnummer om kvinnefotball publisert i British Journal of Sports Medicine

Introduksjon

Et spesialnummer med tema kvinnefotball er blitt laget i forbindelse med det 5. verdensmesterskap i kvinnefotball som går av stabelen i Kina i høst (10.-30. september).

 

Juliutgaven av BJSM inneholder originalarbeider og oversiktsartikler som dekker alle aspekter i kvinnefotball; fra medisin, ernæring og trening (5 artikler) til idrettsskader (9 artikler). Deriblant er det artikler fra forskere ved Norges idrettshøgskole, Seksjon for idrettsmedisinske fag og Senter for idrettsskadeforskning.

 

Blant arbeidene finner du tre artikler som har undersøkt skadeforekomst på nyere kunstgressdekke. Data fra både Amerikansk college fotball (soccer) (Fuller) og norsk jentefotball (Steffen) tyder på at det ikke er noe forskjell i skaderisiko på kunstgress og naturgress. 

 

Tre andre artikler har publisert viten om skadeforekomst (Junge) og skademekanismer (Tscholl) fra mangeårige observasjoner i de store mesterskapene i kvinnefotball (VM og OL). Kunnskap om skademekanismer har så langt vært mangelfullt i kvinnefotball, og er nødvendig for å utvikle skadeforebyggende øvelsesprogrammer.

 

Mer om disse artikler og flere finner du her.