Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Skulle ønske det varte lengre

Skulle ønske det varte lengre

Introduksjon

“The 2011 IOC World Conference on Prevention of Injury and Illness in Sport” ble en kjempesuksess.

Det er sånn noen ganger, at når noe er gøy, lærerikt og interessant, så vil man nesten ikke at det skal ta slutt.

 

Nærmere tusen topp fagfolk fra hele verden var på plass i Monaco enten for å presentere egen forskning eller å ta del i andres.

 

Etter endt konferanse drar samtlige hjem med inspirasjon til videre arbeid på sine felt, og man skal ha hoppet over store deler av programmet for ikke å ha fått noen nye og gode ideer.

 

Mest konstruktive noensinne

940 forskere, leger, fysioterapeuter og andre fagpersoner fra ikke mindre enn 85 forskjellige land var påmeldt til og tilstede i Grimaldi Forum ved vannkanten i bydelen Monte Carlo i Monaco.

 

Det tre dager lange programmet bestod av fem hovedforedrag, 21 symposium, 39 workshops samt 64 frie foredrag.

  

Ifølge en pressemelding på IOCs nettsider blir konferansen beskrevet som “det mest konstruktive for fagfolk til dags dato”.

 

– Uten skadefrie og friske utøvere vil ikke de olympiske leker vært særlig spennende, konstaterte formannen i IOCs medisinske komité, professor Arne Ljungqvist.

 

– Utøverne er det mest dyrebare vi har, og derfor er det førsteprioritet for IOC å ta vare på dem på best mulig måte.

 

 

 

Stor spennvidde

Programmets faglige bredde var stor og kvaliteten var høy.

 

Alt fra tema som plutselig hjertestans (og –død) til hjelmbruk i forskjellige idretter tiltrakk seg mange delegater.

 

Hvordan kombinere metoder og tilnærminger for mer sikre forskningsresultater fenget også.

 

 

Ikke minst var temaet om hvordan man kan gjøre forskningen, og resultatene av den, om til praktisk bruk ute på arenaer verden over, sentralt på konferansens siste dag.

 

Flere påpekte med glede at man begynner å se resultatene av dette arbeidet, selv om selvfølgelig mye gjenstår.

 

Meninger med krutt

Gode paneldebatter med tidvis utfordrende spørsmål fra salen vil bli husket av de som var tilstede.

 

Pausene i programmet ble også brukt til faglige diskusjoner, og flere sterke personligheter kunne observeres i tidvis heftige diskusjoner. Alt i en vennlig tone, og med et ønske om det beste for feltet, naturligvis.

 

Minne for livet

Monaco er noe helt spesielt, og ganske annerledes enn hverdagen (for de fleste) hjemme i Norge. Casinoene er selvfølgelig på plass, de dyre bilene likeså. Trafikken høres annerledes ut der nede.

 

Gatene er så rene at når man trasker gatelangs hører man lyder fra skoene sine som om man spilte en kamp på håndball- eller basketballparketten...

 

Så selv om noen klisjeer selvfølgelig er sanne, var konferanse-Monaco et særdeles trivelig sted å være disse tidlige aprildagene. Gode lunsjer i Grimaldi Forums “vandrehall” la til rette for en hyggelig prat mellom likesinnede på tvers av fag- og landegrenser.

 

Det sosiale programmets høydepunkt var naturligvis fredagens gallamiddag i Salle des Etoiles, med Prins Albert II som det naturlige midtpunkt.

 

Festkledde og –stemte konferansedeltagere fikk servert en utsøkt treretters middag i et drømmeaktig lokale helt nede i vannkanten ved Middelhavet.

 

 

Et stødig band dro gjestene ut på dansegulvet med velkjente svisker og hits fra alle sjangre og tidsepoker – stemningen var på topp!

 

Man vender ikke hjem fra “The 2011 IOC World Conference on Prevention of Injury and Illness in Sport” uten å være merket for livet.