Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Senter for idrettsskadeforskning lærer opp nye OL-leger

Senter for idrettsskadeforskning lærer opp nye OL-leger

Introduksjon

Det er spennende dager med mye aktivitet på Senter for idrettsskadeforskning, som på nytt har vært vertskap for 25 leger fra hele verden for et avsluttende 3 dagers seminar/workshop/eksamen.

3 dager ble fylt med faglig påfyll og interessante utvekslinger om hva som skal til når en lege skal følge utøvere gjennom sesongen og til store mesterskap.

Siden 2015 har Senter for idrettsskadeforskning under ledelse av Lars Engebretsen og Kathrin Steffen arrangert kurs for leger som tar et 2-års online kurs i regi av IOC. Kurset avsluttes med en 3-dagers seminar/workshop/eksamen i Oslo og parallelt med 4 andre steder i verden (Amsterdam, Seoul, Pretoria, Calgary). Årets kull har bestått av til sammen i overkant av 100 leger.

Målet med dette videreutdanningsprogrammet gjennom IOC er å øke kunnskapen, og ikke minst, legge til rette for et nettverk innen idrettsmedisin. Legene skal best mulig forberedes for oppgavene sine som lege for idrettsutøvere.

"Som en del av sitt engasjement for å støtte opp under helsen og prestasjonene til idrettsutøvere, og for kontinuerlig faglig utvikling, tilbyr IOC Medical Commission dette videreutdanningsprogrammet innen idrettsmedisin", utdyper professor Lars Engebretsen.

Legene ble bedre kjent med tema som: "Sports injury treatment and prevention, Concussion recognition and management, Nutritional advices/doping, Travel medicine, Mental health, Cardiovascular screening, Roles and responsibilities of being a team doc". I tillegg kom økter med praktisk undervisning om hva som er viktig å kjenne til av undersøkelsesteknikker for idrettsskader.

"Det er en ære å ha en gruppe leger som denne her, og som trener med oss. Dette gir den typen erfaringsbasert læring de trenger når de jobber med idrettsutøvere og idrettslag i sine hjemland", tilføyer Roald Bahr, leder for Senter for idrettsskadeforskning og sjefslege for Olympiatoppen.

De 25 legene, som hadde valgt Oslo som opplæringssted, kom fra Sveits, Thailand, Canada, UK, Spania, India, Singapore, Israel, Tyskland, Portugal, UAE, Bahrain og Hellas.

Gratulerer til årets kull i IOCs 2-årig online program "IOC Diploma in Sports Medicine".

Les mer om videreutdanningen: “IOC Diploma in Sports Medicine”