Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Senter for idrettsskadeforskning lærer opp ny OL-leger

Senter for idrettsskadeforskning lærer opp ny OL-leger

Introduksjon

Det er spennende dager på Senter for idrettsskadeforskning som på nytt har holdt vertskap for leger fra hele verden for et avsluttende 3 dagers seminar/workshop/eksamen med faglig påfyll og interessante utvekslinger om hva som skal til når en lege skal følge utøvere gjennom sesongen og til store mesterskap.

Nyheter hovedbilde

Det er nå 5. år på rad Senter for idrettsskadeforskning arrangerer kurs for leger som tar et 2-års online kurs i regi av IOC. Kurset avsluttes med en 3-dagers seminar/workshop/eksamen i Oslo og parallelt med 3 andre steder i verden.

De 21 legene av totalt 60 på årets kull, som hadde valgt Oslo som opplæringssted, kom fra Switzerland, Thailand, Canada, Malta, Spania, New Zealand, Singapoore, Botswana/Norge, Sri Lanka, India, Oman, Bosnia, Japan, Egypt.

Målet med dette viderutdanningsprogrammet gjennom IOC er å øke kunnskapen og legge tilrette for et netverk innen idrettsmedisin og forberede legene best mulig for oppgavene som lege for idrettsutøvere.

Legne ble bedre kjent med tema som "sports injury treatment and prevention, concussion recognition and management, nutritional advices/doping, travel medicine, cardiovascular screening, roles and responsibilities of being a team doc".

Gratulerer til årets kull i IOCs 2-årig online program "IOC Diploma in Sports Medicine". Les mer om videreutdanningen: http://iocsportsmedicine.com