Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Senter for idrettsskadeforskning ett av fire IOC forskningssentre

Senter for idrettsskadeforskning ett av fire IOC forskningssentre

Introduksjon

Senter for idrettsskadeforskning er nå engasjert av IOC for å finne ut hvordan skader oppstår og hvordan skaderisikoen kan reduseres.

Senter for idrettsskadeforskning er sammen med 3 andre forskningssentre i Sør-Afrika, Canada og Australia plukket ut for å bistå IOC i forskning innen skadeforebygging og utøvernes helse. Senteret vil motta støtte på rundt 2 millioner kroner over de neste fire årene.

 

Under de 29. Olympiske leker i Beijing ble mer enn hver 10. utøvere skadet eller syk. Den Internasjonale Olympiske Komité (IOC) ønsker nå å bidra til økt forskningsinnsats for å få ned antallet skader. Dette krever flere høykvalitetsstudier på epidemiologi, risikofaktorer og skademekanismer. 

 

I verdenstoppen

- For oss betyr dette oppdraget status og stor anerkjennelse, utaler professor Bahr som leder Senter for idrettsskadeforskning sammen med professor Lars Engebretsen.

Dette betyr at vi er i verdenstoppen, tilføyer Roald Bahr.

 

Totalt deltok 36 forskningssentre fra hele verden i konkurransen om å bli et IOC forskningssenter.

 

En sterk hjemlig støtte, ikke minst fra det enkelte lands OL-komité var et viktig kriterium for å bli vurdert. Samtidig kan Senter for idrettsskadeforskning med sin tverrfaglig tilnærming til forskning allerede vise til mer enn 100 publikasjoner i internasjonale tidskrifter.

 

To store og vellykkede verdenskongresser på skadeforebygging ble arrangert i regi av Senter for idrettsskadeforskning, og er eksempler på at Norge er et av de ledende forskningsmiljø på feltet.

 

Senter for idrettsskadeforskning samarbeider allerede med en rekke internasjonale organisasjoner, som Fotballforbundet (FIFA), og tilsvarende i volleyball (FIVB), ski (FIS), og IOC.

 

De andre 3 forskningssentre er:

UCT/MRC Research Unit of Exercise Science and Sports Medicine

 (ESSM), University of Cape Town, South Africa

· Sport Injury Prevention Research Centre, University of Calgary,

  Canada

· Centre for Injury Prevention and Safety Promotion (CIPSP),

  School of Human Movement & Sport Sciences, University of Ballarat,

  Australia

 

 

Skal forske på OL skader (Aftenposten 18.09.09).

 

Les også den vitenskapelige skaderapporten fra Beijing i American Journal of Sports Medicine.