Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Prestisjefull Prince Philip Medalje til Professor Roald Bahr

Prestisjefull Prince Philip Medalje til Professor Roald Bahr

Introduksjon

Ved en høytidelig mottakelse i Buckingham Palance i London, fikk Professor Roald Bahr, MD, PhD, i nærvær av høytstående representanter fra medisin, vitenskap, forskning, politikk og idrett onsdag 15. oktober 2008 overrakt den prestisjefulle Prince Philip Medaljen av Hans Kongelige Høyhet, Prins Philip, hertug av Edinburgh K.C.V.O., K.C.G.

Medaljen ble tildelt for et enestående, betydningsfullt og nyskapende bidrag til å fremme medisinsk kunnskap innen feltet Idrettsmedisin. Denne medaljen er kun tildelt én gang tidligere, og dette var i forbindelse med lanseringen for 12 år siden. 

 

Utmerkelsen gis til en lege på bakgrunn av et betydningsfullt og nyskapende nasjonalt eller internasjonalt arbeid, utnevnt av ”Board of The Institute” innen fagfeltet Idrettsmedisin.

 

Lederen av ”Board of The Institute”, Dr. Michael Turner, MD, fremhevet spesielt jobben til Professor Bahr som leder for Senter for idrettsskadeforskning. Senteret ble åpnet i 2000 og har opparbeidet seg et internasjonalt anerkjent omdømme.

 

To internasjonale Verdenskongresser i forebygging av idrettsskader i Oslo (2005) og i Tromsø (2008) har vært høydepunkter.

 

Dr. Turner fremhevet den fremragende karrieren til Roald Bahr og hans tilhørighet til Seksjon for idrettsmedisinske fag ved Norges idrettshøgskole, Olympiatoppen og tidligere lederverv i Nasjonalt råd for fysisk aktivitet. Han er også president i det internasjonale volleyballforbundets (FIVB) medisinske kommisjon, og medlem og tidligere leder av Norsk idrettsmedisinsk forening Dnlf (NIMF). Professor Bahr er i tillegg nylig utnevnt som medlem av den medisinske komitéen i den internasjonale olympiske komité (IOC).

 

Professor Bahrs forskningsaktivitet er primært rettet mot forebygging av idrettsskader. Det er for hans store bidrag innen dette feltet som instituttet ønsker å ære ham, ikke bare for hans fremragende innstas men også for hans lederskap som med rette har gitt ham sin internasjonale anerkjennelse.

 

Det var også en stor ære å ønske Bahrs kone Ingrid og deres tre barn Martin, Rebekka og Karoline velkommen.

 

Photo credits are made to fergusburnett.com.

 

Med på mottakelsen var også Dr Tim Brabants, olympisk gull og sølv vinner i Beijing (kajakk, kano), Lee Pearson, gull vinner i dressur i Paralympics, og Bjørn Maasheide, sandvolleyballspiller og representant for de norske utøvere.