Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Pasienter med hopperkne (Jumpers knee) søkes!

Pasienter med hopperkne (Jumpers knee) søkes!

Introduksjon

Senter for Idrettsskadeforskning startet for et år siden et behandlingsprosjekt for pasienter med hopperkne (Jumpers knee).

Prosjektet sammenligner effekten av to ulike behandlingsopplegg operasjon og et nytt treningsopplegg. Du trenger ikke være toppidrettsutøver for å delta, men du må ha så store plager at du ikke lenger kan trene eller konkurrere slik du ønsker.

Andre krav for å kunne delta er at du må være mellom 18 og 35 år, du må ikke ha vært operert i kneet tidligere og vi må gjøre en MR-undersøkelse før prosjektet starter. Det spiller ingen rolle om du har vondt i begge knær eller bare på ene siden. Hopperkne-skade. Illustrasjon ved Tommy Bolic.

 

Dersom du ønsker ytterligere informasjon om prosjektet kan du klikke deg inn på pasientinformasjonen og prosjektbeskrivelsen. Dersom du ønsker å delta i studien kan du bestille time til en uforpliktende undersøkelse på Toppidrettssenteret hos professor Roald Bahr, som leder den medisinske vurderingen og oppfølgingen sammen med sjefsfysioterapeut Bjørn Fossan, Toppidrettsenteret. Den kirurgiskebehandlingen skjer ved Ullevål Sykehus ved prof. Lars Engebretsen.

 

 

Hvis du har spørsmål om studien eller ønsker å bli vurdert med tanke på deltakelse, ring Helseavdelingen, Toppidrettsenteret på telefon 22025745.

 

 

Klikk her for å lese mer om studien.