Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Omfattende skaderegistrering under de Olympiske leker i Beijing 2008

Omfattende skaderegistrering under de Olympiske leker i Beijing 2008

Introduksjon

En omfattende skaderegistrering av 10997 utøvere fra 92 land viste at halvparten av de totalt 1055 deltakerne fikk skader førte til avbrekk fra trening og konkurranse.

Disse 1055 registrerte skadene utgjorde en skadeinsidens på 96,1 per 1000 deltakende utøvere.

 

Mesteparten av skadene (72,5%) skjedde i konkurranse, og hyppigst av alle var ligamentskader i ankelen og strekkskader i lårmuskulaturen. En tredjedel var kontaktskader, 20% ikke-kontaktskader og 22% belastningsskader.

 

Skaderisikoen var høyest i idretter som fotball, taekwondo, landhockey, handball, vektløfting og boksing der mer enn 15% av utøverne ble skadd. Lavest skaderisiko ble registrert for seiling, roing, synkronsvømming, fekting og svømming. Hele 50% av skadene førte til et fravær fra trening og konkurranse.

 

Kunnskapen fra slike epidemiologiske studier er, sammen med viten om risikofaktor og skademekanismer, essensiell for utvikling av målrettede og effektive skadeforebyggende tiltak.

 

Undersøkelsen i Beijing ble ledet av Astrid Junge. I tillegg bidro Lars Engebretsen, Margo Mountjoy, Juan Manuel Alonso, Per Renström, Marc Aubry and Jiri Dvorak.

 

Les artikkelen i American Journal of Sports Medicine.