Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Nytt: Skadeforebygging som e-læring

Nytt: Skadeforebygging som e-læring

Introduksjon

Norges idrettsforbund har utviklet en nettbasert læringsportal for trenere der fellesidrettslige temaer blir presentert som e-læringsmoduler. Senter for idrettsskadeforskning har stått sentralt for modulen ”Idrett uten skader”.

E-læringsmodulene vil svare på kompetansekrav definert i Trenerløypa. De første modulene som blir offentliggjort til bruk i særforbundenes trenerutdanninger er knyttet til nivå 1 i utdanningen.

 

E-læringsmodulene er også sterkt ønsket fra de enkelte særforbundene.

Hva er "trenerløypa"?


Trenerløypa er et rammeverk for trenerutdanning i norsk idrett som beskriver mål, prinsipper, retningslinjer og kompetansekrav. 
Se Trenerløypa.

 

Trenerløypa skal også sikre at kunnskap om skadeforebygging og akutt skadebehandling er en del av standarden for trenerautorisasjonen. Skadeforebygging som en obligatorisk del av trenerutdanningen gir et tydelig signal om at norsk idrett er opptatt av å ivareta en utøvers helse gjennom godt kvalifiserte trenere.

 

 

Velkommen til kurset: Idrett uten skader

Velkommen til denne basismodulen i trenerløypa. Kurset «Idrett uten skader» har fokus på skadeforebygging og trenerens rolle i å holde utøverne fri for skader.

 

I tillegg vil du lære hvordan du skal håndtere de vanligste skadetypene i idrett. Hovedmålgruppen er trenere som jobber med barn og unge.

 

MELD DEG PÅ OG TEST DEG SELV

 

 

Kurset er organisert etter tema. Kurset gir deg kunnskap om de mest vanlige idrettsskadene du vil treffe på i arbeid med barn og ungdom, videre hvordan disse skadene kan forebygges, samt hva du bør gjøre dersom skaden først har skjedd.

 

 

Modulene som foreligger på portalen per dags dato er: 


- Aldersrelatert trening (3t)


- Idrett for funksjonshemmede (2t)

- Idrett uten skader (2t)

 

Følgende moduler er klare innen vinter 2012/13:

- Trenerrollen (4t) 


- Idrettens organisering (1t)


- Barneridrettsrettigheter og barneidrettsbestemmelser (2t)

 

Nye moduler også for nivå 2 i trenerutdanningen

Senter for idrettsskadeforskning skal også i 2013 bidra med en ny modul som svarer på kompetansekrav knyttet til trener 2 nivå. Planen er at modulen i samarbeid med de enkelte særforbund i større grad blir skreddersydd behovene fra hver enkelt sport.