Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Nytt prosjekt behandling av hopperkne (jumpers knee)

Nytt prosjekt behandling av hopperkne (jumpers knee)

Introduksjon

Ved Toppidrettssenteret og Senter for idrettsskadeforskning pågår nå et nytt prosjekt for å utvikle nye og bedre metoder for behandling av hopperkne.

Hopperkne - et omfattende problem i norsk idrett. Illustrasjon ved Tommy Bolic. © Tommy Bolic & Gazette bok. Fra boka Idrettsskader (idrettsskader@gazette.no)

Hopperkne (jumper`s knee) er et omfattende problem i idretter som stiller store krav til spenst og hurtighet. Hele 50% av mannlige eliteutøvere i norsk volleyball har plager med denne lidelsen, som også er vanlig blant basket-, håndball- og fotballspillere.

 

Ved Senter for Idrettsskadeforskning pågår et prosjekt som sammenligner effekten av kirurgisk behandling med effekten av et nyutviklet treningsprogram hvor det legges vekt på eksentrisk trening. Dersom du ønsker ytterligere informasjon om prosjektet kan du klikke deg inn på pasientinformasjonen og prosjektbeskrivelsen. For å være med i prosjektet kreves det bl. a. at plagene dine er så store at du ikke lenger kan trene og konkurrere som du ønsker.

 

Dersom du eller noen i din klubb ønsker å delta i studien kan det tas kontakt med Helseavdelingen ved Toppidrettssenteret i Oslo (telefon 22025745). Den medisinske vurderingen og oppfølgingen ved Toppidrettssenteret ledes av prof. Roald Bahr og sjefsfysioterapeut Bjørn Fossan. Den kirurgiske behandlingen skjer ved Ullevål Sykehus ved prof. Lars Engebretsen og overlege Sverre Løken.

 

Les mer om prosjektet her.