Informasjon om en nyhet med tittelen NYCOMED pris til Kjersti Karoline Danielsen
NYCOMED pris til Kjersti Karoline Danielsen
Introduksjon
Seksjon for idrettsmedisinske fag ble den store prisvinneren på årets Idrettsmedisinsk Høstkongress, som gikk av stabelen på Trysil. Forskere fra Senter for idrettsskadeforskning var også godt representert blant de utplukkede foredragene.
Nær 400 påmeldte forskere og klinikere fra både Norge og utlandet var til stede, bidro og presenterte et faglig program av ypperste klasse. Hovedtemaene på kongressen var ekstremsport, barn og idrett og senelidelser.
Spenning rundt NYCOMED-prisen
Tradisjonen tro deles også Nycomed-prisen ut under Idrettsmedisinsk Høstkongress for beste frie foredrag. I motsetning til Hjelp 24 NIMI-prisen vet ikke vinneren om avgjørelsen før den blir annonsert i salen.
De seks nominerte «konkurrer mot hverandre» med hvert sitt tilmålte timinutters foredrag. Vinneren mottar et reisestipend på 15.000 kroner, og andreplassen får et stipend på 5.000 kroner.
Foruten vinnerne deltok disse fra NIH i "finalen";
F.v. Ida Svege (NAR), Kjersti Karoline Danielsen, Håvard Moksnes, Johanne Støren Stokke, Marianne Martinsen (alle SIM)
Helt på topp denne gangen havnet Kjersti Karoline Danielsen, stipendiat på Seksjon for idrettsmedisinske fag (SIM) på Norges idrettshøgskole. På vegne av prosjektgruppen holdt Kjersti Karoline et glitrende foredrag med tittel: «Menn og kvinner med sykelig overvekt kan trene vekk fett»
Et trinn lenger ned på podiet havnet Ida C. Svege (NAR/NIMI) med «Trening kan utsette behovet for protesekirurgi hos hofteartrosepasienter. En randomisert, kontrollert studie med 3,5-6 års oppfølging».
Stipendiater fra Senter for idrettsskadeforskning ble plukket ut til de frie foredrag og finaleheatet blant 33 innsendte abstracts, og det er uansett knallsterkt.
Hjelp24 NIMI-prisen
En annen av de mange NIH stipendiatene, Håvard Moksnes, med tilhørighet til både SIM, NAR og NIMI stakk avgårde med den gjeve Hjelp24 NIMI-prisen.
Prisen går til «beste publikasjon i et internasjonalt tidsskrift».
Artikkelen juryen satte mest pris på (i tidsrommet 01.09.11–01.09.12) var altså Moksnes med flere sin «The current evidence for treatment of ACL injuries in children is low: a systematic review.».
I juryens begrunnelse heter det blant annet at artikkelen er "lettlest", "holder høyt faglig nivå" og at "konklusjonene bør gi konsekvenser for rehabilitering av barn med fremre korsbåndsskader". Håvard kunne motta en sjekk på den nette sum av 20.000 kroner.
Vi gratulerer alle vinnere og nominerte med en kjempeinnsats!