Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Norges idrettshøgskole i forskningstoppen

Norges idrettshøgskole i forskningstoppen

Introduksjon

Seksjon for idrettsmedisinske fag, som Senter for idrettsskadeforskning er en del av, tar en meget gledelig 2. plass på listen over Norges 10 mest produktive forskningsenheter.

- Dette beviser at Norges idrettshøgskole (NIH) er en spydspiss innenfor idrettsvitenskapelig forskning.

 

Seksjon for idrettsmedisinske fag 

 

Tallene er hentet fra Database for statistikk om høgre utdanning (DBH), og måler landets forskningsenheter etter antall vitenskapelige publikasjoner.

 Øverst på listen troner Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging ved Universitetet i Stavanger. På plassen etter følger allerede Seksjon for idrettsmedisinsk (SIM) ved NIH. – De senere år har det vært stor oppmerksomhet på forskning på NIH. Denne listen tyder på at mye har vært gjort riktig. Som Senter for idrettsskadeforskning er miljøene knyttet til Senter for idrettsmedisinske fag verdensledende på fagfeltet sitt. – Også andre seksjoner ved NIH produserer det god forskning. Ettersom idrettsutdanning tilbys mange steder rundt i landet, er det viktig med en spydspiss.   

Kvalitet er viktig

Å komme høyt på listen er et bevis på høy vitenskapelig produksjon og kan være viktig i arbeidet med å hente inn eksterne forskningsmidler. Listen over de mest produktive forskningsenhetene i Norge måler kun kvantitet.  For alle forskningmiljøer er det vel så viktig å rapportere forskning med høy kvalitet. Det blir spennende å se om Seksjon for idrettsmedisinske fag kan nå toppen til neste år. Tabellen under viser 10 på topp blant forskningsenheter i Norge i 2011 målt i publikasjonspoeng per førstestilling, postdoc og forsker.   År200920102011Gj.snittInstitutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging, UiS4,75,65,75,3Seksjon for idrettsmedisinske fag, NIH3,44,44,94,2ARENA-Senter for europaforskning, UiO4,83,74,84,5Norsk Senter for barneforskning, NTNU4,72,74,74,0Centre of Mathematics for Applications, UiO  4,44,4Avdeling for helse- og sosialfag, HiST2,62,74,43,2Senter for atferdsforskning, UiS1,81,64,22,5Seksjon for kultur og samfunn, NIH3,53,24,13,6Fjellhaug Internasjonale Høgskole (uspesifisert underenhet), FM0,11,54,11,9Det teologiske menighetsfakultetet (uspesifisert underenhet), MF2,42,54,03,0

Kilde: Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste