Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Meget god knefunksjon hos barn etter fremre korsbåndskade

Meget god knefunksjon hos barn etter fremre korsbåndskade

Introduksjon

Tidsskriftet Knee Surgery Sports Traumatology and Arthroscopy har publisert en ny studie som har undersøkt knefunksjonen hos barn som hadde pådratt seg fremre korsbåndsskade i kneet før de fylte 13 år.

Studien er den første som undersøker knefunksjonen hos barn med funksjonelle tester, og 26 barn er undersøkt 2 til 9 år etter at skaden oppsto. Over halvparten av skadene oppsto i alpint og ved fall i lek.

 

Hovedfunnene i studien viser at barn har normale prestasjoner ved funksjonelle ettbens hinketester og styrketester, samt at 65% av alle barn hadde gjenopptatt sitt tidligere aktivitetsnivå uten operasjon av kneet.

Studien viser at det er trygt å utsette korsbåndsoperasjon hos barn etter fremre korsbåndsskade, såfremt de har et stabilt kne i sine ønskede aktiviteter. 

 

Forfatterne fremhever at barn som pådrar seg fremre korsbåndsskade bør følges av fysioterapeut og drive regelmessig trening av balanse og muskelstyrke.

 

Studien utgår fra NAR, Ortopedisk Senter, Ullevål Universitetssykehus og NIMI Ullevål med forfattere Håvard Moksnes, Lars Engebretsen og May Arna Risberg.

 

Les artikkelen her.