Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Medisinsk fotballseminar 2008

Medisinsk fotballseminar 2008

Introduksjon

NFF`s årlige medisinske fotballseminar arrangeres torsdag 16. oktober. Seminaret finner sted på Ullevål stadion, UBC, Colosseum fra kl. 10-17. Seminaret avsluttes med en felles middag for de som har anledning.

Medisinsk utvalg, NFF ønsker i år å sette fokus på fysisk -trening, -kartlegging og -testing av fotballspillere på elitenivå. Optimal fysisk trening er individuelt tilpasset, skadeforebyggende og prestasjonsfremmende. Seminaret henvender seg til trenere, fysiske trenere og medisinsk støtteapparat i norsk toppfotball.

 

Formålet med seminaret er å lage en arena der medisinsk personell og trenere kan utveksle kunnskap og synspunkter om fysisk trening i fotball. Det er helt sikkert kunnskap, kompetanse og ressurser som vi ennå ikke har utnyttet fullt ut! Vi håper at dette seminaret vil bidra til å fremme utviklingen av norsk toppfotball både nasjonalt og internasjonalt.

 

Fysisk trener Anders Storskov vil presentere erfaringer fra styring av fysisk belastning i FC København. Fysioterapeuter og fysiske trenere fra lag i Tippeligaen vil holde korte innlegg om trening av ulike fysiske egenskaper i fotball. Professor i fysiologi, Jostein Hallen Norges idrettshøgskole innleder om sesongplanlegging i fotball og teknikk- og motorikkansvarlig Morten Bråten på Olympiatoppen vil innlede om koordinasjon- og balansetrening i fotball. Hvert tema vil bli grundig debattert i plenum med spesielt inviterte opponenter (blant annet Jan Jönson og Henning Berg) som skal stille spørsmål og utfordre foredragsholdere og deltagere. Se vedlagt program!

 

Sett av dagen allerede nå, torsdag 16. oktober kl. 10-17!
Benytt vedlagt påmeldingsslipp, Guttorm Dilling, NFF guttorm.dilling@fotball.no eller 21029368 og meld deg på innen tirsdag 7. oktober 2008

 

Seminaret dekkes av NFF og inkluderer lunsj og middag! Reise- og oppholdsutgifter dekkes av deltagerne/klubbene.

 

Vennlig hilsen
Thor Einar Andersen (s.)
Leder medisinsk utvalg, NFF

 

Last ned programmet her