Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Mastergradsstudium i Idrettsfysioterapi ved Norges idrettshøgskole

Mastergradsstudium i Idrettsfysioterapi ved Norges idrettshøgskole

Introduksjon

Fond til etter- og videreutdanning av fysioterapeuter har gitt sin tilslutning til en søknad fra Norges idrettshøgskole om å bidra med finansiering av et Mastergradsstudium i Idrettsfysioterapi. Seksjon for idrettsmedisinske fag ved NIH vil være fagansvarlig for studiet. Før endelige studieplaner vedtas, skal det over nyttår sendes ut en høring i fagmiljøet.

NIH ble våren 2005 tildelt midler fra Fond for etter- og videreutdanning av fysioterapeuter til utvikling av Mastergradsstudium i Idrettsfysioterapi. NIH fikk deretter invitasjon til å søke om videre midler. Fondet har nå gitt sin tilslutning til å bidra med finansiering inntil 4.9 millioner kroner for gjennomføring av to kull mastergradsstudenter (2 x 20 studenter á 120 studiepoeng) og evaluering. Studiet starter opp høsten 2006.

 

Mastergradsstudiet vil bli den første offentlig godkjente høyere utdanningen innen idrettsfysioterapi. I dag er det flere fysioterapeuter som tar masterstudium på NIH innen fysisk aktivitet og helse. For å imøtekomme et samfunnsbehov, har Seksjon for idrettsmedisinske fag i flere år arbeidet med å få på plass en offentlig godkjent spesialisering for fysioterapeuter innen idrettsfysioterapi; med vekt på forebygging, behandling og aktiv rehabilitering. Det ble i forbindelse med utredningen av behov laget en undersøkelse i fagtidsskriftet Norsk Idrettsmedisin 2004, nr 2:side 10

 

Høring

Endelig studieplan vil foreligge etter at det er gjennomført en høring i fagmiljøet. Høringen sendes til universitetene med masterstudier i helsefag, grunnutdanningene i helsefag og fysioterapi, samt Norsk Fysioterapeutforbund.

 

Innhold i studiet

Mastergradsstudiet vil bestå av følgende fagområder:

 

Vitenskapsteori
Metode og statistikk
Idrettsfysioterapi
Selvvalgt fagmodul
Klinisk idrettsfysioterapi
Prosjektplan
Masteroppgave
Opptakskrav og søknadsfrist

 

Det kreves at studentene ved studiet har bachelor i fysioterapi eller tilsvarende, inkludert turnus. Studiet starter opp høsten 2006 med søknadsfrist 15. april 2006.

 

For nærmere informasjon om innhold, opptakskrav og søknadsprosedyre: www.nih.no

 

Lenker:

www.idrettsfysioterapi.no