Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Master i idrettsfysioterapi starter opp igjen

Master i idrettsfysioterapi starter opp igjen

Introduksjon

Søknadsfristen for Masterstudiet i idrettsfysioterapi er 1. mars 2009. Det er en fin mulighet for å komme inn i det flotte miljøet på Norges idrettshøgskole (NIH).

Masterstudiet i idrettsfysioterapi er et variert studie som nå er tilbake på studieprogrammet til Norges idrettshøgskole.

 Grethe Myklebust, førsteamanuensis er studieleder for Master idrettsfysioterapi og representerer Seksjon for idrettsmedisinske fag ved NIH.

 

Innholdet

Masterstudiet gir deg kunnskap om og ferdigheter til å utføre klinisk arbeid med forebygging, behandling og rehabilitering av idrettskader.

I tillegg legges det vekt på at studentene får kunnskap om vitenskapelige teorier og metoder og erfaring med å arbeide selvstendig og kritisk med forskningsproblemer innen idrettsfysioterapi

 Opptak annet hvert årDet er mulig å søke på dette studiet annet hvert år og ved hvert opptak er det plass til 20 studenter. Søknadsfristen er 1. mars, med oppstart i august 2009 - Grunnen til at vi tar inn studenter annet hvert år er for å unngå at noen faller fra fordi de søker manuell terapi ved Universitetet i Bergen. De har også opptakt annet hvert år, men da motsatt av oss, sier Grethe Myklebust.  - Vi er veldig fornøyd med at NIH nå viderefører studiet fra første runde som var eksternt finansiert fra Fond til etter- og videreutdanning av fysioterapeuter. Denne masteren er nå blitt et permanent tilbud ved Idrettshøgskolen, konstaterer Grethe Myklebust Hard konkurranseNIH ønsker nye studenter velkommen til dette populære studiet. I 2006, første året studie ble igangsatt, var det hele 140 søkere, og 70 søkere året etter til de 20 plassene. Vi regner med stor søknad i år også, smiler Grethe.   Variert studie med fornøyde studenter
Studentene trekker frem at undervisningen er veldig bra. Foreleserne er av høy kvalitet og studiet gir en god kombinasjon av gruppearbeid og fremføringer.  Studentene får tre måneder med klinisk praksis på fysikalsk institutt. Dette har vært spesielt vellykket og nyttig for studentene som har en variert arbeidsbakgrunn, avslutter Myklebust som oppfordrer alle kvalifiserte til å søke.