Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Klar til en ny håndballsesong?

Klar til en ny håndballsesong?

Introduksjon

Seriestarten er like om hjørnet, men kroppen er kanskje ikke like forberedt som hodet? I Håndballforbundets medlemsblad finner du tipsene som gjør kroppen klar til seriestart og kamper.

Artikkelen er laget av Grethe Myklebust og Kathrin Steffen fra Senter for idrettsskadeforskning og SKADEFRI.NO i samarbeid med Norges Håndballforbund, og kommer ut i "Håndballmagasinet" i september. 

 

 

 

Uansett alder- og spillenivå - strukturerte og varierte oppvarmingsøvelser er viktig

Med balanse-, spenst- og styrkeøvelser som en del av oppvarmingen kan du få en god start på håndballtreningen. Øvelsene vi viser deg i Håndballmagasinet er basert på SKADEFRI.NO. Disse øvelsene gjør deg til en bedre håndballspiller og bør bli en naturlig del av oppvarmingen i en hver trening og kamp.

 

SKADEFRI.NO finner du mange eksempler på hvordan du kan holde deg skadefri. Hovedmålgruppen til denne websiden er alle aktive, trenere, ledere og foreldre i norsk idrett.

 

Vi har også utarbeidet en trenerveiledning om skadeforebyggende trening i håndballsporten. Alle kan lære mer om riktig oppvarming og trening.

 

 

SKADEFRI.NO er utviklet for å gi norsk idrett på alle nivå lett tilgang på oppdatert informasjon om idrettsskader – med vekt på øvelsesprogram og andre tiltak for å forebygge de mest vanlige og mest alvorlige skadene.

 

Sidene inneholder et vell av informasjon for den som er på jakt etter å lære mer om de vanligste skadene som skjer i forbindelse med idrett og fysisk aktivitet. Målet med sidene er å nå frem til utøvere og trenere med praktisk, brukerrettet informasjon; treningsprogrammer og praktiske tips.