Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Høstens vakreste eventyr

Høstens vakreste eventyr

Introduksjon

Årets idrettsmedisinske høstkongress går av stabelen på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo fra 3.–6. november. Et spennende faglig, interessant og variert program venter deltagerne.

Idrettsmedisinsk høstkongress er et høydepunkt for mange i, ja, høstmørket. Kongressens fag- og sosialkomiteer har snekret et program som bør fenge de fleste. Høydepunktene står formelig i kø.

 

Alle som behandler (leger og fysioterapeuter) pasienter burde ta turen. Utbyttet er åpenbart, man drar hjem klokere enn da man kom.

 

Lavkarbo også her

Lavkarbo-debatten har gått høyt (og lavt) den siste tiden. Er du ørlite interessert i idrett og ernæring, er Ron Maughans foredrag («IOC-konsensus om idrettsernæring») torsdag et «must». Som det står på hjemmesiden til høstkongressen; «IOC har et tydelig standpunkt i forhold til lavkarbo innen idrettsernæring, kom og hør!».

 

Et annet høydepunkt som trekkes frem er Robert Sallis’ forelesning om temaet «Merging Fitness with Healthcare». Man bør heller ikke gå glipp av Roland Thomeès foredrag som belyser teamet om idrettsskader bør opereres eller ikke.

 

De ovennevnte postene bringer oss bare frem til torsdagens slutt, og det er fortsatt tre dager igjen... Dagene som følger innebærer flere parallelle fagsesjoner, workshops, frie foredrag og postersesjon. Temaene spenner vidt, vi nevner i fleng;

 

Ryggproblemer hos idrettsutøvere, kognitiv aktivering/stress, ”lærebok” om ankelskader, graviditet og trening, hjerte og trening, fysikalsk- og rehabiliteringsmedisin, kravebensbrudd/AC-luksasjoner, kosthold/ernæring.

 

Man må heller ikke glemme at de som utmerker seg vil bli satt pris på i løpet av Idrettsmedisinsk høstkongress. Det vil bli presentasjon og utdeling av Nycomed-prisene og Hjelp24 NIMI-prisen.

 

Jo mere vi er sammen...

Det faglige står selvfølgelig sentralt på Høstkongressen. Nesten like viktig er dog det sosiale og det å møte fagfeller. Partystedet VU (i Hegdehaugsveien) er åstedet torsdag kveld, gamle og nye venner møtes for noe godt glasset og noe å bite i. Musikk og dans følger naturligvis også med.

 

Hva passer vel bedre en fredags kveld enn å innta Sonja Hennie Ballroom med Jens Pikenes og Penthouse Playboys på scenen.

 

Gjør klar for hoftevrikking som setter grå hår i hodet på både ortopeder og fysioterapeuter.

 

Noen vil sikkert prøve ut bevegelsene på egenhånd etter konserten til en «DJ og heftige rytmer på dansegulvet».

 

 

Lørdagskvelden tilbringes på samme sted, men med noe ganske annet på programmet. Kongressdeltagerne trekker i finstasen for å innta en deilig tre retters middag (med vinpakke!). Etter at maten har sunket blir det «dans til storartet band til sene natten».