Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Hege Grindem vant NIMI-prisen på årets Idrettsmedisinsk Høstkongress i Bergen

Hege Grindem vant NIMI-prisen på årets Idrettsmedisinsk Høstkongress i Bergen

Introduksjon

Nær 600 forskere og klinikere fra inn- og utland var til stede for å markere norsk og internasjonal idrettsmedisin og bidra til et faglig program av ypperste klasse.

Nyheter hovedbilde

Hovedtemaene på kongressen var skulder, kne, lyske, tidlig spesialisering, fysisk aktivitet, helse og læring, paraidrett og helsetrender. Programmet ble som alltid krydret med et bredt utvalg av praktiskrettede workshops. 

NIMI-pris til Hege Grindem

Hege Grindem fra Norges idrettshøgskole, NIMI og Senter for idrettsskadeforskning stakk velfortjent av med Nimi-prisen for sin studie om hvem som lykkes uten korsbåndsrekonstruksjon. - Blant annet funksjon tidlig etter skade er viktig, men også det å være kvinne og høy alder er positivt, sier Hege. Studien kan leses her.


Spenning rundt AlfaCare-prisen

Tradisjonen tro deles AlfaCare-prisen ut under den årlige Idrettsmedisinske Høstkongressen for beste frie foredrag.

De 6 nominerte forskere «konkurrer mot hverandre» med hvert sitt tilmålte 10-minutters foredrag. Vinneren mottok et reisestipend på 15.000 kroner, og andreplassen fikk et stipend på 5.000 kroner.

Helt på topp denne gangen havnet Astrid Sandes fra Bergen som holdt et glitrende foredrag med tittel: «Behandling av EILO- Exercise Induced Laryngeal Obstruction».

Et trinn lenger ned på podiet kom Stefan Mossmayer med "10-årsresultater fra en randomisert sammenligningsstudie mellom senesutur og fysioterapi for mellomstore rotatorcuffrupturer".

Også Christine Holm Moseid og Guri Ranum Ekås ved Senter for idrettsmedisin og Seksjon for idrettsmedisinske fag ble nominert til finaleheatet blant ca 33 innsendte abstracts; en knallsterk prestasjon.

Program til Idrettsmedisinsk høstkongress 2018