Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Hamstringsskader kan reduseres med opptil 80%

Hamstringsskader kan reduseres med opptil 80%

Introduksjon

Hamstringsskader (strekkskader på baksiden av låret) utgjør om lag 20% av alle akutte skader i fotball, og kan i verste fall føre til at fotballkarrieren blir ødelagt. Senter for idrettsskadeforskning har startet et omfattende forskningsarbeid hvor alle Tippeligaklubbene deltar for å utvikle metoder for å forebygge denne skadetypen.

På en pressekonferanse på Norges idrettshøgskole onsdag 3. april kl. 12.30 vil foreløpige resultater fra prosjektene bli lagt frem. Foreløpige analyser viser at opptil 80% av strekkskadene kan forebygges gjennom en nyutviklet, enkel styrkeøvelse.

 

 

Strekkskader på baksiden av låret, hamstringsskader, er den vanligste skadetypen i Tippeligaen. © Tommy Bolic & Gazette bok. Fra boka Idrettsskader (idrettsskader@gazette.no)

Prosjektene har pågått gjennom to sesonger og involverer - i tillegg til Tippeligaklubbene - de fleste klubbene i de to øverste divisjonene på Island. Prosjektledere er Thor Einar Andersen, med ansvar for oppfølging av Tippeligaklubbene, og Arni Arnason, med ansvar for klubbene på Island. Begge er stipendiater ved Senter for idrettsskadeforskning.

 

Stabæk IF, ved trenerne og representanter for spillerne, vil representere fotballklubbene som deltar i prosjektene. Spillere fra Stabæk har i tillegg til skaderegistreringen deltatt i et spesielt prosjekt hvor man har målt styrkeøkningen etter en 10-ukers treningsperiode foran 2002-sesongen. Prosjektleder for dette prosjektet er Roald Mjølsnes, som er hovedfagsstudent ved Norges idrettshøgskole.

 

 

 

Les mer om skadepanoramaet i norsk fotball (Tippeligaen 2000) her.

 

 

Les mer om hvordan hamstringsskader kan forebygges her.