Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Første fysioterapeut i det internasjonale håndballforbundets medisinske komité

Første fysioterapeut i det internasjonale håndballforbundets medisinske komité

Introduksjon

Fysioterapeut og post-doktorstipendiat Grethe Myklebust ved Senter for idrettsskadeforskning er nylig valgt inn i det internasjonale håndballforbundets medisinsk komité. Hun blir med dette faktisk den første fysioterapeut uansett idrett som er valgt inn i de ellers så legedominerte medisinske komiteene.

Grethe Myklebust er den første fysioterapeut som er valgt inn i en internasjonal medisinsk

Grethe Myklebust er utdannet fysioterapeut i Oslo i 1984, og spesialiserte seg tidlig innenfor idrettsfysioterapi. Hun har siden 1988 arbeidet primært ved Norsk Idrettsmedisinsk institutt (NIMI). I 2000 startet hun som doktorgradsstipentdiat ved Senter for idrettsskadeforskning og hun forsvarte sin doktoravhandling ACL injuries in team handball from injury to prevention i juni 2003.

 

Hun har nå en 50% post-doc stilling ved senteret og arbeider ellers med pasientbehandling ved NIMI. Grethe har tidligere vært fysioterapeut for kvinnelandslagene i håndball og fotball, men har siden 1996 vært tilknyttet landslagene i beachvolleyball.

 

I IHFs medisinske komité vil hun arbeide med gjennomføring av dopingkontroller under alle mesterskap og olympiske leker. I tillegg gjøres det kontinuerlig skaderegistrering ved de ulike internasjonale mesterskap for å følge skadeutviklingen med tanke på skadeforebyggende tiltak.

 

Grethes første oppdrag var under kvinne-VM i Kroatia i desember 2003 og hun hadde da ansvaret for dopingkontrollene i en av innledningspuljene. Hun har nylig også deltatt i en kongress i Athen som forberedelse til OL i august. Der er et av diskusjonstemaene hvordan håndballen kan gjøres sikrere fra et medisinsk synspunkt, et område hvor hun har betydelig forskningsbakgrunn.