Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen ESSKA til Oslo 9-12. juni 2010

ESSKA til Oslo 9-12. juni 2010

Introduksjon

Den 14. utgaven av ESSKA kongressen vil bli arrangert i Oslo i 2010. Kongressen ledes av Professor Lars Engebretsen som nylig ble utnevnt til ny president i ESSKA.

Professor Lars Engebretsen fra Senter for idrettsskadeforskning ble på siste kongressen i Portugal valgt til ny president i ESSKA (The European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy). ESSKA ble stiftet i 1984 og er en organisasjon med fokus på utdanning, forskning samt klinisk og vitenskapelig utveksling mellom de ulike Europeiske landene i knekirurgi, artroskopi og idrettsskader.

 

- Jeg ser frem til å lede vår organisasjon i de neste to årene. Vi skal opprettholde vår dedikasjon til utdanning, forskning samt klinisk og vitenskapelig utveksling. Et felt vi vil prioritere er subspesialisering i idrettstraumatologi og idrettsmedisin innen EU. Her skal vi utvikle kurs som vil resultere i akkreditering og sertifisering.

 

- Et annet prioritert fokusområde er tidsskriftsamarbeid med andre Ortopediske idrettsmedisinske organisasjoner som AGA, GOTS, SIGASCOT and SFA. Vårt styre arbeider hardt med å styrke vårt tidsskrift og øke distribusjonen gjennom et slikt samarbeid.

 

ESSKA kongressen samler årlig over 2000 forskere fra hele verden.  I juni 2010 blir kongressen avholdt i Oslo under ledelse av Lars Engebretsen. Med seg har han bl.a. professor Jon Karlsson (Sverige) og Jaques Menetry (Sveits). Kongressen vil finne sted i Oslo Spektrum and Radisson SAS Plaza Hotel.

 

Last ned 1st announcement for ESSKA 2010 her