Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen En helt ny måte å trene magen på

En helt ny måte å trene magen på

Introduksjon

”Funksjonell magetrening” er en ny og revolusjonerende DVD fra Ola Eriksrud ved Norges idrettshøgskolen. Fokuset er å trene for å få en funksjonell mage og ikke bare trene for å få en visuell mage. Denne DVDen viser deg muligheter for å trene buk- og ryggmuskulatur på en funksjonell måte i stående posisjon.

I denne introduksjonsfilm får du kort oppsummert hva funksjonell magetrening går ut på.
 
Smakebiter fra DVDen (klikk for å se video):
Stående to bein - Posterior strekk over hodet med begge armene med en ytre belastning 
Stående ett bein - Lateral rotasjonsstrekk til venstre med venstre bein med lateral rotatsjonsstrekk til venstre med begge armene i skulderhøyde 
Utfall - Lateralt med rotasjon til høyre med høyre bein med lateral rotasjonsstrekk til høyre med begge armene i skulderhøyde 
Det er mange forskjellige måter å trene buk- og ryggmuskulaturen på, og det er kanskje ingen andre muskler i kroppen som har fått større oppmerksomhet enn nettopp disse musklene. En sterk buk- og ryggmuskulatur kan også være skadeforebyggende og er viktig for alle daglige bevegelser. Vi vet at de fleste daglige og idrettslige bevegelsesmønstre foregår i stående posisjon. En slik stående posisjon, eller lukket leddkjede, vil belaste hele kroppen vår i form av nervesystemet og muskel- og skjelettsystemet. Kroppen kjenner igjen disse funksjonelle bevegelsesmønstre fra det daglige liv og fra idretten. Det er derfor hensiktsmessig at trening foregår stående. I en slik posisjon vil musklene som er med på kontrollere og skape bevegelse få hensiktsmessige tilbakemeldinger fra nervesystemet og muskel- og skjelettsystemet. Historisk har det blitt fokusert mye på statisk magetrening i liggende eller sittende posisjoner.
 
De funksjonelle øvelsene demonstrert i denne DVDen er dynamiske og alle foregår i en stående posisjon. Øvelsene som er demonstrert, vises først med stor stabilitet for så å utvikles i retning av mindre stabilitet. Dette gir en større belastning på buk- og ryggmuskulatur i forhold til gjennomføring og kontroll av bevegelsene. Disse funksjonelle øvelsene kan utføres av alle, men det er viktig med god kontroll ved ulike hastigheter. Dersom kontroll av bevegelsen uteblir er det viktig å senke belastningen ved å øke stabiliteten.  

Opplegg og ide: Ola Eriksrud
Kamera og redigering: Lasse Nettum (NIH Media)
Pris: kr 285,-(inkl. mva) + porto
 
Bestill DVDen her