Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Den andre verdenskongressen om idrettsskadeforebygging åpnet i Tromsø

Den andre verdenskongressen om idrettsskadeforebygging åpnet i Tromsø

Introduksjon

Den andre verdenskongressen om idrettsskader åpnet i Tromsø i dag. Mer enn 700 deltagere fra 55 nasjoner skal de neste tre dagene presenteres for mer enn 180 nye forskningsrapporter.

Verdenskongressen for idrettsskadeforebygging ble første gang arrangert i Oslo i 2005. Det var første gang idrettsmedisinere fra hele verden var samlet for å fokusere på forebygging av idrettsskader. Kongressen var en stor suksess og det ble tidlig klart at det skulle arrangeres en ny kongress i 2008.


– Årets kongress har kommet i stand i samarbeid med IOC, Norges idrettshøgskole, Idrettsforbundet og Kultur- og kirkedepartementet. Dette samarbeidet har gjort oss i stand til å sette sammen et unikt faglig program i internasjonal sammenheng, sa Fredrik S. Bendiksen, leder av organisasjonskomiteen.


På en pressekonferanse i dag gikk professor Roald Bahr i gjennom de viktigste forskningsresultatene som vil bli presentert under kongressen. Blant forskningsresultatene som ble presentert var studier fra Senter for idrettsskadeforskning innenfor fotball og alpint. Leder av IOCs medisinske komité kunngjorde på pressekonferansen at IOC vil overta eierskapet til kongressen etter årets kongress.

 
– Under IOCs paraply vil kongressen kunne utvikle seg og sikre et internasjonalt mangfold i arbeidet med å forebygge skader blant idrettsutøvere, og IOC vil arrangere den tredje verdenskongressen om idrettsskadeforebygging i Monaco i 2011, fortalte IOC medlem Arne Ljungqvist.


Ljungqvist fremhevet det viktige arbeidet som er gjort i Norge på dette området, og at IOC nå overtar en veletablert kongress som IOC anser som svært viktig i framtiden. Han ønsker også å utvide fokusområdet for kongressen til også å omfatte forebygging av idretts relaterte sykdommer, slik som spiseforstyrrelser.


– IOCs styre ønsker å beskytte utøvernes helse og for IOC er forebygging av skader et viktig satsningsområde, sa styremedlem i IOC, Gerhard Heiberg på pressekonferansen.

 

Les mer om kongressen her