Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Boklansering onsdag 20. august: Idrettsskader – diagnostikk og behandling

Boklansering onsdag 20. august: Idrettsskader – diagnostikk og behandling

Introduksjon

Sjefslege ved Olympiatoppen, Roald Bahr og overlege ved Olympiatoppen, Lars Engebretsen, har i samarbeid med IOC gitt ut boken Idrettsskader – diagnostikk og behandling.

 

Med på lanseringen var også landslagsspiller i fotball Melissa Wiik, som delte sin historie om veien tilbake etter flere alvorlige skader.

 

Fra venstre: Eva Birkelund, Arne Vigmostad, Melissa Wiik, Lars Engebretsen og Roald Bahr (fotograf: Halvor Lea)

 

Boken er utarbeidet i samarbeid med Den internasjonale olympiske komité (IOC), og er et nyttig verktøy for fagfolk som er involvert i vurdering, behandling og opptrening av skader i forbindelse med idrett og fysisk aktivitet.

Målsettingen med prosjektet er at alle som skader seg i forbindelse med idrett og fysisk aktivitet skal få like god behandling som våre fremste utøvere.

 

Utgangspunktet for boken er den opprinnelige utgaven som ble påbegynt i 2000, hvor de aller beste fagfolkene i Norge gikk sammen for å skrive en ledende bok om idrettsskader. Denne boken har på mange måter vært bransjens bibel på fagområdet.

 

- 10 år senere benytter IOC den norske boken som grunnlag for en ny, oppdatert bok, med Roald Bahr som redaktør. Det sier noe om bokens kvalitet, sier Eva Birkelund, overlege og leder av Norsk idrettsmedisinsk forening.¨

 

Den nye boken er altså opprinnelig en norsk fagbok, som er blitt en internasjonal bok gitt ut av IOC, nå oversatt til norsk.

 

- Mens vi i 2000 hadde Norges aller flinkeste fagfolk til å skrive, så hadde vi verdens dyktigste da arbeidet med den nye boken som ble påbegynt i 2011. Tiden går, idrettsmedisin er et fag i endring, og det som står i den opprinnelige boken er delvis utdatert i dag, sier redaktør Roald Bahr, som i tillegg til å være sjefslege ved Olympiatoppen er professor dr. med. og leder av Senter for idrettsskadeforskning.

 

Han trekker fram at den nye boken har en annerledes struktur enn sammenlignbare fagbøker, ved at den begynner med den kliniske undersøkelsen og avslutter med diagnosen.

 

 

Den internasjonale utgaven av boken ble lansert i forbindelse med OL i London, og to år etter foreligger den nye utgaven på norsk utgitt på Fagbokforlaget.

 

 

- Målet er at alle – enten de er mosjonister eller aktive idrettsutøvere - skal få kompetent behandling når de kommer skadet til legen eller fysioterapeuten, sier Roald Bahr.

 

 

PROGRAMMET FOR LANSERINGSDAGEN (last ned pdf)

 

• Velkommen ved forlegger Arno Vigmostad

• Redaktør Roald Bahr (sjefslege i Olympiatoppen, professor dr. med. og leder av Senter for idrettsskadeforskning) og medredaktør Lars Engebretsen (overlege i Olympiatoppen, professor dr. med. og forskningsleder i IOC)

• Eva Birkelund, overlege og leder av Norsk idrettsmedisinsk forening

• Melissa Wiik, fotballspiller

• Spørsmål og intervju

 

Tid: Onsdag 20. august kl. 12 00

 

Sted: Olympiatoppen, møterom Norsk Tipping

 

Enkel Servering

 

Arrangør: Fagbokforlaget

 

VELKOMMEN!