Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen 3,9 millioner til Skadefri fra Sparebankstiftelsen DNB

3,9 millioner til Skadefri fra Sparebankstiftelsen DNB

Introduksjon

Skadefri teamet, som er en del av Senter for Idrettsskadeforskning, har fått 3,9 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB for videre utvikling av prosjektet «Nærmere Best».

Nyheter hovedbilde

«Nærmere Best» er et undervisningsverktøy som er skreddersydd for toppidrettsgymnasene og idrettsungdomsskolene. Dette er et gratis tilbud som idrettsskolene får mulighet til å ta i bruk om de ønsker.

Bakgrunnen for at «Nærmere Best» ble utviklet, er blant annet basert på Christine Holm Moseid sin doktorgrad, der det kom fram at til enhver tid hadde 43% av elevene på toppidrettsgymnas/skolene en form for skade eller sykdom. Og 25% var såpass skadet at de ikke kunne delta i trening eller konkurranse.

«Nærmere Best» består av flere ulike moduler; 6 moduler på toppidrettsskolene og 4 moduler på idrettsungdomsskolene. Modulene består blant annet av Treningsplanlegging, Restitusjon, Idrettsernæring, Belastningsstyring m.flere.Hege Heiestad, som er stipendiat på prosjektet, sier at: «målet er at det skal være et heilskapelig program som skal dekke hele dette komplekse feltet som handler om forebygging av sykdom og skader. Dette er en skikkelig gavepakke til skolene og trenerne ved de ulike idrettsskolene».

Målet på sikt er at absolutt alle idrettslinjer over hele landet kan ta i bruk «Nærmere Best», enten hele undervisningsverktøyet, eller ta i bruk noen av de ulike modulene som «Nærmere Best» tilbyr.