Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen 2nd World Congress on Sports Injury Prevention gikk av stabelen i Tromsø i juni 2008

2nd World Congress on Sports Injury Prevention gikk av stabelen i Tromsø i juni 2008

Introduksjon

Mer enn 700 deltakere fra 55 nasjoner inntok ishavsbyen i juni i år for å diskutere de nyeste forskningsresultatene innen idrettsskader og skadeforebygging.

Totalt ble det presentert mer enn 180 nye forskningsrapporter, og det var et variert program for både forskere, fysioterapeuter og idrettsmedisinere.

 

De fem oversiktsforedragene dekket tema fra nye retningslinjer for å undersøke belastningsskader til ulike innfallsvikler til skadeforebygging, som praktiske modeller i idrett, biomekanikk og epidemiologi, samt modeller for risikofaktorer.

 

 

I løpet av tre dager ble det holdt hele fem oversiktsforedrag, 19 symposier, 21 ulike workshops, hele 187 frie foredrag og postere.

 

De viste seg å kunne inspirere til ivrige diskusjoner i både pauser og under mange av de sosiale sammenkomstene.

 

 

De fleste foredragene er nå tilgjengelig på kongressnettsidene til Senter for idrettsskadeforskning (powerpoint og lyd), og resten av foredragene vil følge etter snart.

 

 

Det sosiale programmet

 

 

Det sosiale programmet under kongressen var som ventet også på topp. Det ble invitert til midtsommersamling på Senja, til bankett, og til fjellturer med 24 timers lys og sol. For noen av de langveisfarende deltakerne ble Tromsø til og med et første møte med snø. Bildet ble tatt kl. 2 på natten under strålende sol.

 

 

Tredje verdenskongress om idrettsskader i Monaco i 2011 i regi av IOC

 

 

Under banketten kunngjorde leder av IOCs medisinske komité, Arne Ljungquist, at IOC vil overta eierskapet til kongressen etter årets kongress.

 

 

Under IOCs paraply vil kongressen kunne videreutvikle seg og sikre et internasjonalt mangfold i arbeidet med å forebygge skader blant idrettsutøvere.

 

 

I denne forbindelsen må utnevnelsen av lederen for Senter for idrettsskadeforskning, professor Roald Bahr, som medlem til IOCs medisinske komité anses som en stor ære.

 

 

 

Vi ser allerede frem til den tredje verdenskongressen om idrettsskadeforebygging i Monaco i 2011, en kongress som da blir arrangert av IOC i samarbeid med Senter for idrettsskadeforskning.