Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Personlig side til Tonje Reier-Nilsen

Detaljer om forsker: Tonje Reier-Nilsen

Portrett av Tonje Reier-Nilsen

Tonje Reier-Nilsen

MD PhD

CV

Tonje Reier-Nilsen (f. 1976) er tilknyttet Senter for idrettsskadeforskning gjennom prosjektet «Bærbar spirometri i utredning av EIB hos idrettsutøvere», samt SPACE-studien som skal vurdere hvordan innemiljøet i svømmehaller påvirker luftveishelse.Hun er også ansvarlig for et underprosjekt i Stensruds oppfølging av luftveier hos idrettsutøvere.

I perioden 2019-2023 har hun vært del av IOC consensus group for acute respiratory illnesses in athletes, og var del av nasjonal konsensusgruppe med samme tema i 2022-2023. Tonje har vært overlege ved Barneavdeling for Allergi og Lungesykdommer ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet, 2010-2022 og hadde fagansvar for astma der siden 2016. Hun har vært deltidsansatt på Olympiatoppen siden 2018 og har fagansvar for luftveisproblematikk og –utredning av toppidrettsutøvere med pustebesvær. Hun har siden 2022 også hatt den samme rollen på Idrettens Helsesenter. Hun er også ansatt 25% som rådgivende lege i Gjensidige forsikring. 

Tonje er barnelege, allergolog og idrettslege NIMF og er opptatt av folkeopplysning gjennom sitt 10 år lange engasjement i RadioNorge. Hun har en PhD i allergologi; Oral immunterapi ved alvorlig peanøttallergi. Tonje er også engasjert i forskningsgruppen ORAACLE på OUS hvor hun er medveileder for en PhD i allergologi – og hun sitter i Forskningsrådets styre for Norges astma og allergiforbund (NAAF)

Prosjekter

Publikasjoner